15.6 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023

Sfaturi pentru primul an de grădiniţă sau de creşă  

Publicat pe


Printre lucrurile de care e bine să ţinem cont, se numără următoarele: 

Nu vă grăbiţi să alegeţi din prima programul  

Familiile care lucrează, în special, ar putea avea nevoie de o grădiniță care să fie aproape de casă și deschisă până la ora 18:00, pentru a răspunde logisticii de zi cu zi. De asemenea, copilul dvs. ar trebui să aibă acces la profesori calificați în domeniul educației timpurii, care ştiu să facă o planificare funcţie de adaptabilitatea şi nevoile fiecărui elev în parte. În plus, e posibil să se îmbolnăvească des.

 

Faceți cercetări atunci când alegeți

Când vine vorba de cercetarea furnizorilor de grădinițe din zona dumneavoastră, familiile ar trebui să caute informații dintr-o varietate de surse. Prietenii și familia sunt o sursă importantă de informații, deoarece vă vor oferi impresii și experiențe de primă mână și vor putea, de asemenea, să vă ajute să faceți cunoștință cu echipa centrului. Sursele online, cum ar fi site-ul web al grădiniței și paginile lor de socializare, vă pot oferi, de asemenea, o perspectivă excelentă asupra practicilor lor de zi cu zi și puteți citi și recenzii online. Este important ca, dacă aveți întrebări, să sunați sau să trimiteți un e-mail la centrele care vă interesează și să discutați cu ele înainte de a vă programa pentru un tur. Atunci când mergeţi să luaţi copilul, observaţi cu atenţie:  

– procedurile de siguranță, în special cele relevante pentru copilul dumneavoastră, cum ar fi alergiile alimentare

– modul în care profesorii și educatorii lucrează împreună și relaționează cu copiii

– dacă copiii par să se simtă bine

– dacă copiii se concentrează pe o serie de activități

– dacă copiii se joacă între ei

– la ce resurse au acces copiii și

– stilul de predare.

 

Fiecare copil este diferit, iar grădinița ar trebui să fie un loc care să aprecieze și să cultive diferite stiluri de învățare. Dacă școala copilului dvs. nu îi satisface nevoile, nu vă fie teamă să căutați în altă parte. Dumneavoastră, părinții, vă cunoașteți cel mai bine copiii. Dacă experiența copilului dvs. la grădiniță vi se pare că scapă de sub control, permiteți-vă să vă simțiți împuternicit să vă retrageți și să faceți unele schimbări.

Şi, apoi, odată cu începerea cursurilor, după ce va trece prima perioadă de adaptare, vor apărea schimbări în ceea ce priveşte activitatea zilnică a copiilor. În primul rând vor fi mai obosiţi şi posibil mai irascibili. Nu contează dacă copilul este obișnuit cu un program lung  sau dacă este prima dată când este departe pentru o zi întreagă. Un loc nou, cu noi așteptări, reguli, figuri de autoritate și prieteni, este mult de asimilat și de procesat. Adăugaţi cât mai puţine activităţi extraşcolare în primele 2-3 luni, astfel încât toată lumea…Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri