10.6 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Și Deutsche Bank se retrage din Rusia, după ce își inaugurase un nou birou la Moscova chiar în decembrie

Publicat peDeutsche Bank a anunţat că îşi va înceta activitatea în Rusia, după un val de critici faţă de decizia anunţată anterior de a nu se retrage, transmite BBC.  

Deutsche Bank a anunţat, vineri, că ia măsuri pentru a se retrage din Rusia, în timp ce îşi ajută clienţii non-ruşi să-şi reducă operaţiunile, scrie News.

”Nu vor fi afaceri noi în Rusia”, a adăugat compania, condamnând invazia rusă în Ucraina ”în cei mai duri termeni posibili”.

Peste 300 de companii şi-au redus operaţiunile în Rusia, de când războiul din Ucraina a provocat proteste globale şi sancţiuni severe occidentale.

Printre acestea se numără băncile de pe Wall Street Goldman Sachs şi JP Morgan Chase, care au declarat săptămâna aceasta că îşi ”termină” activităţile în ţară.

Banca are 1.500 de angajați în Rusia

Deutsche a fost condamnată de unii parlamentari şi investitori pentru că nu şi-a luat un angajament similar.

Directorul executiv al Deutsche Bank, Christian Sewing, a apărat anterior decizia băncii, afirmând că retragerea completă din Rusia ar ”veni împotriva valorilor” companiei, invocând clienţii care depind de bancă.

Firma are 1.500 de angajaţi la un birou de tehnologie din Rusia şi a deschis un nou birou la Moscova chiar în decembrie.

 Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri