27.1 C
București
marți, 30 mai 2023

Și Zelenski spune că rachete au intrat prin România!

Publicat pePreşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat, vineri, un mesaj video pe Facebook, în care vorbeşte despre atacurile cu rachete şi drone ale rușilor care au lovit în ultimele 24 de ore şi susţine că unele dintre aceste rachete au trecut prin spaţiul aerian al României, deşi autorităţile de la Bucureşti au negat acest lucru.

„Mai multe rachete ruseşti au trecut prin spaţiul aerian al Republicii Moldova şi al României. Rachetele de astăzi sunt o provocare pentru NATO, pentru securitatea colectivă. Este o teroare care poate şi trebuie să fie oprită. Oprită de către comunitatea internaţională. Şi le mulţumesc tuturor celor care înţeleg acest lucru. Le mulţumesc tuturor celor care ajută”, a declarat Zelenski.

El a precizat că Rusia a lansat cel puţin 70 de rachete, iar dintre acestea, în jur de 60 au fost doborâte, ţintele lor fiind infrastructura civilă. Preşedintele a anunţat că sunt victime, fără a preciza câte.

Mesajul lui Zelenski a fost postat pe Facebook în jurul orei 15:00, în condiţiile în care MApN român a negat în jurul prânzului  intrarea rachetelor în spaţiul aerian al României.

Inițial, șeful Forţelor Armate ucrainene a afirmat că două rachete ruseşti au trecut frontiera de stat a Ucrainei cu R. Moldova şi au survolat şi teritoriul României.

Sursa: www.cotidianul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri