9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Simona Halep a câștigat duelul româncelor de la Indian Wells. Sorana Cîrstea nu a avut nicio șansă în meciul din optimi

Publicat peMarti, 15 Martie 2022, ora 21:36

959 citiri

Simona Halep, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 24, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 1.000 de la Indian Wells, după ce a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Sorana Cîrstea, locul 27 WTA şi cap de serie numărl 26.

Cele mai bune jucătoare române s-au înfruntat, marţi, pe arena centrală a complexului Indian Tennis Garden. A fost o confruntare între jocul mai riscant al Soranei şi evoluţia la siguranţă a Simonei, câştigat de aceasta din urmă.

Cîrstea a abordat meciul cu agresivitate, cu unghiuri deschise cu ruperi de ritm, dar mai de fiecare dată a primit răspunsul potrivit din partea cealaltă a fileului. Halep s-a apărat bine, cu mult efort, a servit mai slab ca în meciul cu Cori Gauff, dar şi l-a făcut de cele mai multe ori, a contraatacat şi a punctat eficient. Sorana a greşit mult în primul set şi i-a făcut viaţa mai uşoară rivalei ei.

Cîrstea a ridicat nivelul evoluţiei sale în setul al doilea. Ea a redus numărul greşelilor neforţate, a fost şi mai agresivă, ungiurile loviturilor ei s-au deschis mai mult şi jocul s-a echilibrat. În plus, Sorana a profitat de serviciul al doilea al Simonei, călcâiul lui Ahile al fostului lider WTA. De altfel, Simona a avut mari probleme cu seviciul în acest set secund, dar s-a scos cumva şi a reuşit sprintul final, care i-a adus victoria.

Setul I a fost practic fără istoric. Halep a câştigat patru ghemuri la rând, după un break la debut, a cedat apoi pe serviciul Soranei, pentru a le obţine pe următoarele două. A rezultat un 6-1 în 32 de minute.

Cîrstea a început cu break setul al doilea, consolidat cu serviciul. Cu greutate, Simona a reuşit să-şi fructifice serviciul şi la 1-2, şi la 2-2, după ce a reuşit şi ea un break şi după ce a salvat trei mingi de rebreak. Cele două sportive au continuat cu seviciul până la 5-4, când halep a fructificat a doua minge de meci, scor 6-4, după o oră şi 22 de minute.

Halep va juca în sferturi cu Petra Martici din Croaţia, locul 79 WTA, sau cu rusoaica Liudmila Samsonova, locul 32 WTA şi cap de serie numărul 32.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 179.940 de dolari şi cu 215 puncte WTA. Învinsele în optimi primesc câte 94.575 de dolari şi 120 de puncte WTA fiecare.

La ediţia trecută, Halep a fost eliminată în turul al treilea, de Aliaksandra Sasnovici din Belarus. Românca a câştigat turneul din deşertul californian în 2015.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri