0.9 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Simona Halep a câștigat titlul la Toronto și a revenit în top 10

Publicat peTORONTO. Simona Halep (locul 15 WTA) a câştigat duminică seara finala turneului de tenis Masters 1000 WTA de la Toronto, învingând-o în ultimul act pe brazilianca Beatriz Haddad Maia (24 WTA), după un meci disputat, de trei seturi, încheiat cu scorul de 6-3, 2-6, 6-3.

Halep a avut nevoie de două ore şi 18 minute pentru a obţine cel de al 24-lea titlul din circuitul profesionist de tenis, al 9-lea de turneu Masters şi al doilea din acest sezon, în faţa unui public care a susţinut-o de-a lungul întregii partide. După această victorie, Halep revine în top 10, direct pe locul 6, cu o urcare de 9 locuri.

Fostul număr 1 mondial a întrat mai greu în meci şi s-a văzut repede condusă cu 0-3 şi două break-uri avans, însă revenirea a fost mai mult decât eficientă, românca adjudecându-şi 6 game-uri la rând şi închizând setul dominând categoric.

Dominare ce nu s-a mai materializat în setul secund, în care Beatriz Maia Hadad a ridicat mult nivelul de joc şi a făcut 4-0, avantaj suficient pentru a se impune apoi cu 6-2 şi a duce meciul în set decisiv.

Setul 3

Halep a început bine ultimul act luând game-ul de serviciu al braziliencei şi dublându-l cu câştigarea imediat a propriei serve, pentru 2-0. Game-ul 3 al decisivului a fost foarte intens, românca salvând 3 mingi de break, înainte de a ceda serviciul după o lovitură lungă a braziliencei care a prins milimetric tuşa, pentru 2-1.

Constănţeanca s-a revanşat imediat, cu un nou break. Cele două şi-au valorificat apoi serviciul până la 5-2, ultimele două fiind, ambele, câştigate la zero. Brazilianca a redus apoi diferenţa la 5-3, Halep profitând apoi de avantajul propriului serviciu pentru a închide setul, meciul şi turneul.

Această victorie îi asigură lui Halep revenirea în Top 10, până pe locul 6, atunci când clasamentul de azi. Aflată pe locul 15 înaintea turneului, Halep a părăsit top 10 după 373 de săptămâni în urmă cu un an, pe 9 august 2021.

Victoria este a 38-a din acest sezon pentru Halep, a doua cea mai bună performanţă a sezonului. Românca pierduse un singur set în drumul spre ultimul act de la Toronto, în semifinala cu Jessica Pegula, pe care a învins-o cu 2-6, 6-3, 6-4.

Pentru câştigarea turneului, Simona Halep va fi recompensată cu 439.700 de dolari şi 900 de puncte WTA, în timp ce finalista va primi 259.100 dolari şi 585 puncte WTA.

Sursa: Mediafax

Sursa: www.aradon.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri