2 C
București
duminică, 4 decembrie 2022

Sindromul de care suferă Horia Moculescu. De 14 ani se luptă cu boala: ,,O durere permanentă”

Publicat peHoria Moculecu a luat o pauză de la aparițiile pe scenă, în ultima perioadă. Ajuns la vârsta de 85 de ani, marele pianist susține că problemele de sănătate îi pun destul de des bețe-n roate.

Iată cu ce afecțiune se luptă de 14 ani!

Horia Moculescu: ,,Sunt operat în ultimii 5 ani de două ori”

Horia Moculescu a trecut, de-a lungul anilor, prin multe momente dificile din cauza problemelor de sănătate.

Uneia dintre ele nu a putut, însă, să îi dea „de cap”. Compozitorul a descoperit în urmă cu 14 ani că suferă de sindromul Morton, iar de atunci a fost supus mai multor intervenții chirurgicale. Din nefericire, durerea a continuat să persiste, chiar și după operații:

„Am la piciorul stâng, am aceeași problemă. Sufăr de vreo 14 ani cu el. Sunt operat în ultimii 5 ani de două ori.

Pentru mai nimic aproape… dar care mă chinuiește cu o durere permanentă. Este un sindrom, Morton. Sindrom Morton operat. Presupune durere.”, a declarat Horia Moculescu.

Ce este sindromul Morton, afecțiunea cu care a fost diagnosticat Horia Moculescu?

Sindromul de care suferă Horia Moculescu se numără printre afecțiunile des întâlnite la nivelul picioarelor. Dr. Marius Uscatu dezvăluia într-un interviu mai vechi care sunt principalele cauze care duc la apariția unei astfel de boli:

„Cine spune: ‘Da, m-am descălțat de două ori pe stradă’, înseamnă că a avut o durere atât de importantă încât este datorată prinderii unui nerv între capetele metatarsienelor 3 și 4. Este un nerv care este prins într-un spațiu inextensibil și atunci se produce o tumefiere a nervului.

Nu este o tumoră, ci este un nerv care s-a hipertrofiat și care provoacă nu numai durere, ci și amorțire. Cauza este o încălțăminte mult mai strâmtă decât o cere piciorul. Diagnosticul este 100% clinic, bazat pe examinarea directă și pe anamneză. Piciorul este adesea aparent „normal”, fiind lipsit de bătătură, specifică metatarsalgiei.”, susține dr. Marius Uscatu.

Sursa: www.bzi.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri