25 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Șmecherașul Bobiță și fraierii de români

Publicat pe


A trecut și ziua de luni, 4 aprilie. Una specială, după cum s-a scris pe mai toate burtierele televiziunilor. Inițial, m-am bucurat crezând că și-au amintit producătorii tv de bombardamentele americane din ’44, când aviația SUA a măturat Capitala. De unde, nici vorbă, pentru media mainstream dâmbovițeană a fost o zi specială fiindcă Volodimir Zelenski se pregătea să vorbească, prin videoconferință, în plenul Parlamentului de la București!

Cu gafeurul Cîțu moț la pupitru, cu Ciolacu pus la patru ace, aleșii poporului l-au întâmpinat pe oaspetele din Ucraina afișând eleganță și decență.

În schimb, Zelenski s-a prezentat în fața românilor cu un discurs bagabonțesc, de doi lei. Printre altele, a promis că, dacă suntem cuminți, ne bagă și pe noi în combinațiile cu contracte pentru reconstrucția post-război. Și, atenție, nu promite nimic, dar poate se mai gândește dacă să redeschidă sau nu una, două școli cu predare în limba română dintre cele închise în Cernăuți!

Românii l-au rugat să vorbească în Parlament

Deranjant este că noi i-am cerut lui Zelenski să vorbească în Parlament, nicidecum nu a venit dinspre partea ucraineană vreo astfel de propunere! Bâlbâielile politicienilor români, care toată ziua de luni au pasat explicațiile către Ministerul Afacerilor Externe, arată că, de fapt, ai noștri s-au rugat de superstarul de la Kiev să strecoare și Parlamentul României în turneul său internațional de promovare a imaginii. Cumva, parcă de milă, de silă și-a făcut loc în programul atât de încărcat și ne-a împins și pe noi undeva spre 7 seara, dar oră numai bună pentru Pro Tv, de prime-time.

Mă întreb, oare și americanii sau canadienii au procedat la fel, implorându-l să țină cuvântări în fața congresmenilor?

Cîțu, propoziția și gafa

Scuipat de noua „elită” liberală, demisul Florin Cîțu (sau „domnul Ex”, cum îl iau în derâdere unii dintre foștii săi colegi din PNL) s-a agățat de intervenția președintelui ucrainean doar că să mai prindă și el un prim-plan la tv.

Dincolo de gafa cu „instanța” (poate că gura păcătosului adevăr grăiește, mai știi!?), Cîțu i-a mulțumit lui Zelenski pentru că există, dovedind încă o dată că slugărnicia e boală grea, nu are leac.

Contracte contra boicot

Nu știu cine i-a scris discursul lui Zelenski, dar de data asta firma de PR se vede că nu și-a dat interesul. Același mesaj flasc, cu subiectul „Ceaușescu” reluat obsedant, semn al unei ignoranțe totale.

La un moment dat, Zelenski le-a promis parlamentarilor că vor primi contracte după terminarea războiului, contracte de câteva milioane de euro pentru refacerea țării. De ce a spus asta? Cu acest mesaj, Zelenski a făcut referire la apetitul românilor pentru „combinații” și mica ciupeală, semn clar că a fost învățat/ instruit să declare ce a declarat.

În schimb, nimic concret despre soarta românilor din Ucraina, nici măcar câteva scuze pentru chinurile/ persecuțiile îndurate de comunitatea noastră din Cernăuți. Ca un golan de cartier care cere taxă de protecție, Zelenski a promis că va porni un dialog cu Bucureștiul cu privire la soarta etnicilor români de acolo când… Când, Bobiță, când? După ce îți plătește România taxă de protecție? Și dacă nu facem asta, ce se va întâmpla? Ce le vei face celor 500.000 de români din Ucraina? Vei trimite Batalionul Azov peste ei, așa cum ai procedat în bazinul Donbas?!

Sursa: www.national.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri