3.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

Societatea Drumuri Municipale Timișoara primește un nou contract de la ”patron”. Va reabilita străzile Xenopol-Banul Severinului-Adam Mickiewicz

Publicat pe


Societatea Drumuri Municipale, aparținând Consiliului Local Timișoara, va primi o nouă lucrare majoră, prin atribuire directă, din partea administrației orașului. Este un contract de 6,6 milioane de lei, pentru reabilitarea străzilor Xenopol – Banul Severinului –  Mickiewicz.

Consiliul Local Timișoara va trebui să aprobe alocarea acestui contract semnificativ în cadrul următoarei ședințe de plen. Contractul are deja documentația realizată, prețurile sunt deja majorate, iar oferta celor de la SDM, de 5,4 milioane de lei, plus TVA, mai mică decât estimarea de 5,6 milioane, trebuie doar acceptată.

Vorbim de o lucrare importantă, localizată în zona de nord a orașului.

Investiţia care face obiectul acestui Proiect Tehnic are ca obiectiv general: modernizare carosabil în zona cuprinsă între străzile Alexandru Xenopol-Banul Severinului-Adam Mickiewicz; amenajare trotuare, amenajare accese auto la proprietăţi; amenajarea canalizare menajeră, relocare stâlpi de iluminat stradal, relocare porţiune de reţea gaz, canalizaţie subterană; locuri de parcare pe tronsonul unde situația în teren permite şi amenajare zone verzi”, se spune în documentația aferentă proiectului.

Zona respectivă are probleme mari și nu oferă o platformă de circulație rutieră sau a pietonilor de calitate.

Municipiul Timişoara are în derulare proiectul de ,,Modernizare străzi zona Alexandru Xenopol – Banul Severinului – Adam Mickiewiczˮ. Zona propusă a fi amenajată este situată în partea de nord a municipiul Timişoara. În situația actuală străzile au o structură rutieră de drum, cu două benzi de circulație (câte o bandă pe fiecare sens ). Nu există o delimitare a trotuarelor, carosabilul degradat, iar în situația unor ploi străzile sunt circulabile în condiții dificile. Pe aceste străzi au fost executate lucrări de întreținere pentru asigurarea viabilității și desfășurării traficului în condiții de siguranță și confort, care în prezent au un sistem rutier degradat, necorespunzător, incapabil să suporte chiar traficul ușor cu autoturisme”, se mai spune în raportul de specialitate.

Contractul respectiv se va aloca SDM prin atribuire directă, legislația fiind respectată, spun specialiștii primăriei.

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri