26.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

„Soldaţii ruşi caută muniţie ucraineană ca să se împuşte în picioare”. Dialogul tulburător dintre un militar rus şi mama acestuia

Publicat peServiciul de Securitate al Ucrainei a susținut, joi, că soldații armatei ruse caută „muniție ucraineană” pentru a se împușca în picioare și a ajunge la spital. În aceste condiții, ei găsesc „soluția” pentru a scăpa de război, informează Ukrinform.

Soldaţii Rusiei nu mai vor să lupte și își setează o singură sarcină – să supraviețuiască. „Hai să-ţi spun un secret… ne-am dorit 7,62, ucraineană, pe scurt, să ne împușcăm unii pe alţii în picioare și să ne întoarcem la spitalul din Budenovsk”, îi spune un soldat mamei sale.

Soldatul visează să scape de pe câmpul de luptă pentru că pierderile sunt înspăimântătoare. Rămășițele brigăzii sale sunt acum desfășurate în regiunea Mykolaiv.

Avem 120 de oameni trimiși înapoi de la brigadă la spital cu răni… încă vreo 320 de oameni răniți și 350 de persoane – „brigada 200”, se arată într-un comunicat care însoţeşte o înregistrare audio pe pagina de Facebook a SBU.

Pierderile armatei ruse

Peste 7.000 de soldați ruși au fost uciși în mai puțin de trei săptămâni de lupte, potrivit estimărilor americane, citate de New York Times. În schimb, armata ucraineană susține că de la startul războiului pe 24 februarie până pe 17 martie, invadatorii ruși au pierdut aproximativ 14.000 de soldați.

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri