25.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Soldații ruși, interceptați de spionajul german în timp ce vorbeau despre uciderea civililor

Publicat peÎntr-o altă conversaţie interceptată de BND se aude un bărbat afirmând că „mai întâi interogați soldați, apoi îi împușcați”, potrivit Der Spiegel.

Înregistrările au fost prezentate miercuri în parlamentul german, iar din materialul BND se deduce că membri ai Grupului Wagner ar fi implicaţi în moartea unor civili în Ucraina.

„Traficul radio interceptat de BND face să pară că atrocitățile săvârșite asupra civililor din Bucha nu au fost nici fapte întâmplătoare, nici comportamentul unor soldați scăpați de sub control. Mai degrabă, spun surse familiare cu înregistrările, materialul sugerează că trupele au vorbit despre atrocități de parcă ar fi discutat pur și simplu despre viața lor de zi cu zi.

Acest lucru, spun sursle, indică faptul că uciderea civililor a devenit un element standard al activității militare ruse, potențial chiar parte a unei strategii mai ample. Intenția este aceea de a răspândi frica în rândul populației civile și de a reduce astfel voința de a rezista.”, notează publicaţia germană Der Spiegel.

 

Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri