26.1 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Soldații ruși vând lucrurile furate din casele ucrainenilor

Publicat peÎn orașul Narovlya din Belarus, soldații ruși au înființat un bazar specializat în vânzarea proprietăților jefuite din Ucraina, anunță Serviciul de Informații al Ministerului ucrainean al Apărării. Deocamdată, autoritățile ruse nu au venit cu un comentariu la acest subiect.

„Mașini de spălat haine și mașini de spălat vase, frigidere, bijuterii, autoturisme, biciclete, motociclete, vase, covoare, opere de artă, jucării pentru copii, produse cosmetice. Adică, tot ce au câștigat rușii prin jefuirea civililor din Ucraina, este scos la vânzare”, se spune în nota emisă de Ministerul ucrainean al Apărării.

Autoritățile din Ucraina mai spun că soldații ruși încearcă să schimbe valută furată – dolari și euro: „Din cauza restricțiilor interne privind circulația monedei, belarușii sunt reticenți să accepte tranzacții de schimb și să ofere ocupanților să apeleze la băncile locale. Rușii refuză, invocând o interdicție de comandă”.

În prezent, soldații din Rusia ar fi organizat o aprovizionare centralizată cu noi loturi de „bunuri” furate.

„În special, un convoi de camioane cu diverse proprietăți – bunuri industriale și articole de uz casnic – se deplasează din orașul ucrainean Burîn către granița de stat. În orașul Mazyr din Belarus există camioane militare ruse KAMAZ din care soldații descarcă pachete cu articole obținute prin jaf. Prada este trimisă în Rusia de către serviciul rus de livrare expres SDEK”, a conchis Serviciul de Informații al Ministerului ucrainean al Apărării, potrivit cotidianul.md

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri