7.5 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Soluțiile ingenioase ale unei femei cu cinci copii pentru a trăi cu 3.600 de lei. „Să zicem că supraviețuim“

Publicat pe


Traiul
e tot mai scump în România, iar aproape o treime dintre angajați
lucrează pentru salariul minim, mai puțin de 400 de euro net. Nu
întâmplător, potrivit ultimelor statistici, românii, alături de
bulgari, sunt săracii Uniunii Europene.

Inflația și problemele economice au sărăcit și mai mult populația. FOTO Shutterstock

Este și cazul unei femei
care își crește singură cei cinci copii cu 3.600 de lei.

Cifrele Eurostat arată fără niciun dubiu că România e cea mai săracă țară membră UE, în condițiile în care, potrivit statisticilor, o treime dintre români sunt săraci sau sunt amenințați cu sărăcia. Mai exact, potrivit sursei citate, 34% dintre români erau expuși, în anul 2022, riscului de sărăcie şi excluziune socială, dar inflația și problemele economice din 2023 ar putea duce la creșterea procentului.

În tot acest timp, numeroși politicieni, dar și directorul BNR, Mugur Isărescu, susțin că România a ajuns la un PIB/locuitor la paritatea puterii de cumpărare de 77% din media UE, fiind deasupra Greciei, la egalitate cu Portugalia şi Ungaria şi aproape de Polonia, sugerând că românii ar trăi bine.

Un român a vrut să afle ce înseamnă venit decent pentru o familie cu un copil și a pus această întrebare pe grupul de Facebook Buget de Familie.

Dragilor, știu că s-a mai discutat subiectul, însă, văzând că în ultima perioada s-au tot scumpit toate, sunt curioasă ce înseamnă pentru voi un venit decent? Am văzut că INS-ul a dat un 7.000 lei pe lună pentru o familie cu un copil. Oare unde ar trebui să se încadreze veniturile că să îți poți permite tot ceea ce este necesar și măcar o vacanță/an? Unde se mai încadrează veniturile voastre? Sunt curioasă să văd dacă ar trebui să mă reprofilez sau să fac ceva extra”, a scris el, sub protecția anonimatului.

Răspunsurile nu s-au lăsat așteptate, iar o femeie aflată într-o situație delicată a spart gheața și a venit cu opinia sa.

Ingeniozitate românească

Eu venitul îl am de 3.600 de lei, un părinte cu cinci copii”, a spus ea.

Probabil dacă nu aveți rate sau chirie de plătiți puteți supravețui, altfel mă gândesc că e foarte greu…”, a compătimit-o altă persoană.

Stau în chirie, am facturi. Rate la bancă nu. Dar sunt facturile, naveta copiilor, programul prelungit al gemenilor la grădiniță. Să zicem că încă supraviețuim… bine”, a revenit femeia cu detalii.

„Cum vă descurcați cu 5 copii și chirie, ca mie îmi dă cu virgulă?”, a întrebat-o alt internaut.

„Nu e ușor, dar e cel mai frumos cadou. Stau și eu prost cu gestiunea, dar o dată pe lună umplu congelatorul cu legume, carne și întreb ce mâncăm, ce fac de papa și în funcție de… gătesc pentru două zile”, a detaliat cea întrebată.

„Nu înțeleg efectiv cum reușiți”

„Eu nu înțeleg efectiv cum…Sursa: adevarul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri