24.6 C
București
marți, 16 aprilie 2024

Sondaj Avangarde: 58% dintre români nu sunt de acord cu reintroducerea serviciului militar obligatoriu / Românii nu cred că armata noastră ar face față dacă am fi atacați / 69% dintre români au încredere că NATO va apăra țara noastră

Publicat pe


Un Sondaj Avangarde, realizat la comanda Digi24 arată că 7 din 10 români au încredere că România va fi ajutată de NATO în scenariul unui atac în regiune, iar majoritatea nu sunt de acord cu reintroducerea serviciului militar obligatoriu.

58% din populația generală nu e de acord ca armata să redevină obligatorie, în timp ce 35% dintre români ar fi de acord cu această eventuală reintroducere în lege.

În ceea ce îi privește pe tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, întrebați despre această ipoteză, 72% spun că nu sunt de acord, în timp ce 11% ar fi de acord să facă armata în măsura în care ea ar fi obligatorie.

Întrebați dacă sunt dispuși să facă cursuri de pregătire de război, 37% din populația generală e de acord, iar 57% nu. La aceeași întrebare, cei cu vârste între 18 și 35 de ani sunt de acord în proporție de 14%, în timp ce 77% sunt împotrivă.

Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri