15.9 C
București
luni, 20 martie 2023

Sondaj în Ucraina. Încrederea majoră de care se bucură președintele Zelenski, alături de armată

Publicat pe


Miercuri, 15 Martie 2023, ora 19:00

469 citiri

Volodomir Zelenski, cel main de încredere politician de la Kiev FOTO Facebook / Volodomir Zelenski

Un sondaj realizat în Ucraina de Centrului Razumkov în perioada 22 februarie – 1 martie 2023 indică încrederea ucrainenilor în politicieni sau în instituțiile de stat și publice.

Rezultatele sondajului arată faptul că Forțele Armate ale Ucrainei au cel mai înalt nivel de încredere între ucraineni.

„În rândul instituțiilor de stat și publice, încrederea se exprimă cel mai adesea în Forțele Armate ale Ucrainei (96% dintre respondenți au încredere)”, se arată în comunicatul de presă.

Organizațiile de voluntari sunt pe locul secund cu o încredere de 88% între cetățenii chestionați. Urmează unitățile de voluntari (87%), Garda Națională a Ucrainei (86%) și Serviciul de Stat de Urgență (85%).

Primii trei lideri în rândul politicienilor și personalităților publice sunt Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski (84,9%), voluntarul Serghei Prytula (65%), consilierul-șef al Biroului Președintelui Mihail Podoliak (59,5%).

Ucrainenii au cea mai mică încredere în politicianul pro-rus Iury Boyko, care ocupă primul loc printre anti-lideri (81,6% neîncredere). Urmează pe listă foștii președinți ai Ucrainei Iulia Timoșenko (75,7%) și Petro Poroșenko (64,8%), precum și fostul consilier al Biroului Președintelui Alexei Arestovici (58,6%).

„Au fost chestionați 2.020 de respondenți cu vârsta peste 18 ani. Eroarea de eșantionare nu depășește 2,3%. În același timp, abateri sistematice suplimentare ale eșantionului pot fi cauzate de consecințele agresiunii ruse, în special, evacuarea forțată a milioane de cetățeni”, se arată în raport.

Într-un alt sondaj de pe 28 februarie, 56% dintre ucraineni au spus că nu sunt pregătiți să renunțe la aderarea la UE de dragul păcii cu Federația Rusă. În același timp, 49% dintre respondenți nu vor să abandoneze aderarea la NATO pentru a pune capăt războiului.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri