19.4 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023

Sondaj: Mulţi angajaţi din SUA apelează la ChatGPT pentru a-i ajuta la îndeplinirea sarcinilor de bază

Publicat pe


Mulţi angajaţi din SUA apelează la ChatGPT pentru a-i ajuta la îndeplinirea sarcinilor de bază, a constatat un sondaj Reuters/Ipsos, în ciuda temerilor care i-au determinat pe angajatori precum Microsoft şi Google să reducă utilizarea acestuia, transmite Reuters, citat de News.ro.

Companiile din întreaga lume iau în considerare cum să folosească cel mai bine ChatGPT, un program chatbot care foloseşte AI generativă pentru a ţine conversaţii cu utilizatorii şi a răspunde la nenumărate solicitări.

Cu toate acestea, firmele şi companiile de securitate şi-au exprimat îngrijorarea că ar putea duce la scurgeri de proprietate intelectuală şi strategii.

Exemple de persoane care folosesc ChatGPT pentru a le ajuta în munca de zi cu zi includ redactarea de e-mailuri, rezumarea documentelor şi efectuarea cercetărilor preliminare.

Aproximativ 28% dintre respondenţii într-un sondaj online privind inteligenţa artificială (AI), efectuat între 11 şi 17 iulie, au declarat că folosesc în mod regulat ChatGPT la locul de muncă, în timp ce doar 22% au spus că angajatorii lor au permis în mod explicit astfel de instrumente externe.

Sondajul Reuters/Ipsos, efectuat pe 2.625 de adulţi din Statele Unite, a avut un interval de credibilitate, o măsură de precizie, de aproximativ 2 puncte procentuale.

Aproximativ 10% dintre cei chestionaţi au spus că şefii lor au interzis în mod explicit instrumentele externe de inteligenţă artificială, în timp ce aproximativ 25% nu ştiu dacă compania lor a permis utilizarea tehnologiei.

ChatGPT a devenit aplicaţia cu cea mai rapidă creştere din istorie după lansarea sa în noiembrie. A creat atât entuziasm, cât şi alarmă, punând dezvoltatorul său OpenAI în conflict cu autorităţile de reglementare, în special în Europa, unde colectarea de date în masă a companiei a atras critici din partea organelor de supraveghere a confidenţialităţii.

Evaluatorii umani de la alte companii pot citi oricare dintre chat-urile generate, iar cercetătorii au descoperit că inteligenţa artificială similară AI ar putea reproduce datele pe care le-a absorbit în timpul antrenamentului, creând un risc potenţial pentru informaţiile proprietare.

”Oamenii nu înţeleg cum sunt folosite datele atunci când folosesc servicii de inteligenţă artificială generativă. Pentru companii, acest lucru este esenţial, deoarece utilizatorii nu au un contract cu multe AI – pentru că sunt un serviciu gratuit -, astfel încât companiile nu şi-ar fi asumat riscul prin procesul lor obişnuit de evaluare”, a declarat Ben King, VP pentru încrederea clienţilor la firma de securitate corporativă Okta.

OpenAI a refuzat să comenteze atunci când a fost întrebat despre implicaţiile angajaţilor individuali care folosesc ChatGPT, dar a evidenţiat o postare recentă pe blogul companiei care asigură partenerii corporativi că datele lor nu vor fi folosite pentru a instrui chatbot-ul în continuare, cu…



Sursa: economedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri