25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

Sorin Cîmpeanu: „Educaţia online, pe parcursul celor doi ani, a fost o adevărată catastrofă educaţională la scară globală”

Publicat peEducația online a fost o catastrofă la scară globală, a declarat miercuri ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.  Acesta a atras atenția într-un interviu pentru TVR că în pandemia de COVID-19 a crescut rata de abandon şcolar.

”O să citez din omologul meu francez: educaţia online, pe parcursul celor doi ani, a fost o adevărată catastrofă educaţională la scară globală pentru că am fost forţaţi să facem şcoală online, deşi suntem conştienţi că digitalizarea va fi o componentă extrem de importantă a viitorului educaţiei.

Dar toate sistemele de educaţie au fost forţate să apeleze la predarea online fără a fi pregătite din cele 5 perspective de bază, care înseamnă conectivitate generalizată, disponibilitate generală, echipamente adecvate, consiliu digital pentru toate disciplinele, toţi profesorii formaţi pentru predarea online şi  platforme de evaluare dedicate evaluării online. Niciun stat din această lume nu a îndeplinit aceste criterii absolut necesare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a precizat că recuperarea orelor pierdute în timpul pandemiei vor trebui recuperate în timp:

”Atâta vreme cât au fost forţate să facă predarea online fără să aibă aceste condiţii îndeplinite, pierderile au fost mari şi  foarte mari. Ele vor trebui să fie recuperate. Recuperarea se va face doar în  timp şi printr-un sistem atent direcţionat spre recuperarea pierderilor în paralel cu progresul normal al elevilor”, a declarat Cîmpeanu.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri