4.1 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Spania, anunț oficial despre suplimentarea militarilor în România, pentru întărirea flancului estic NATO

Publicat pe 

Premierul spaniol, Pedro Sanchez, a anunţat marţi că Spania, care a preluat de la 1 iulie președinția semestrială a Consiliului UE, va suplimenta trupele militare din România pentru a consolida flancul estic al NATO.

Premierul spaniol a precizat că decizia luată de țara sa este de a desfăşura efective militare în Slovacia, pentru prima oară, relatează agenţia EFE, citată de agerpres.ro.

Sanchez a vorbit despre aceste desfăşurări în declaraţii date ziariştilor la sosirea la summitul de la Vilnius, unde le va comunica oficial celorlalţi lideri din statele NATO această nouă contribuţie spaniolă. Conflictul din Ucraina va fi în centrul summitului, iar premierul spaniol va reitera sprijinul total al Spaniei faţă de această ţară confruntată cu invazia rusă.

Va fi prima dată când Spania trimite militari în Slovacia, în timp ce îi va suplimenta cu un număr încă neprecizat pe cei din România, notează agenţia EFE. Spania a desfăşurat în România un radar al Grupului Mobil de Control Aerian (GRUMOCA), cu circa 40 de militari însărcinaţi cu operarea acestui echipament.

Premierul spaniol a precizat că va profita de asemenea de summitul de la Vilnius pentru a insista ca NATO să acorde mai multă atenţie flancului sudic al Alianţei.Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri