19.4 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023

Sperie maimuțele de dragul politicienilor

Publicat peAutoritățile din capitala Indiei iau măsuri pentru a speria maimuțele din locurile legate de summitul G20. În speranța că înalții oaspeți nu vor avea de suferit din cauza nesuferitelor, pe alocuri, animăluțe, prin oraș au fost montate decupaje în mărime naturală ale maimuțelor cenușii langur. Ba chiar se ia în calcul să se angajeze oameni instruiți să imite sunetele animalului.

New Delhi are o populație uriașă de maimuțe, iar autoritățile speră că acești pași îi vor împiedica pe simieni să perturbe summitul.

India va găzdui summitul G20 pe 9 și 10 septembrie.

Langurii sunt un tip agresiv de maimuță cu cozi lungi și fețe întunecate. Aceștia sunt controlați de către manipulatori special instruiți, care îi eliberează odată ce alte maimuțe sunt văzute.

30-40 de oameni instruiți care pot imita sunetele emise de languri vor fi desfășurați în hotelurile în care delegații urmează să stea, precum și în locurile în care sunt raportate maimuțe.

Autoritățile fac, de asemenea, aranjamente pentru a oferi hrană maimuțelor în locurile desemnate, cu scopul de a le descuraja să zăbovească în căutarea hranei.

Printre membrii G20 se numără premierul Canadei, cancelarul Germaniei, președinții Franței, Rusiei, Braziliei, Turciei, SUA dar și un rege sau președintele Consiliului și al Comisiei Europene.

Langurii la putere

Și cu ocazii anterioare, autoritățile din Delhi au încercat să sperie maimuțele cu ajutorul langurilor sau al unor persoane care le pot imita.

În 2014, autoritățile au angajat 40 de imitatori profesioniști de langur pentru a speria maimuțele din parlament și din alte clădiri guvernamentale din capitală.

Autoritățile Parlamentului au folosit și languri adevărați pentru același lucru, dar practica a trebuit să fie oprită după ce activiștii pentru drepturile animalelor s-au opus, spunând că ținerea maimuțelor în captivitate echivalează cu cruzime.

În timpul Jocurilor Commonweath din 2010 desfășurate la Delhi, autoritățile au angajat 38 de maimuțe langur pentru a împiedica maimuțele să frecventeze locurile sportive și să atace sportivii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.

Sursa: www.cotidianul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri