0.9 C
București
luni, 11 decembrie 2023

Sportul în sezonul rece: cum poţi face mişcare indiferent de anotimp

Publicat peAi nevoie de sport pentru a-ţi păstra starea de sănătate, dar acesta nu este singurul motiv. Sportul este foarte bun pentru a-ţi forma disciplină, a gestiona mai bine stresul, dar şi pentru a socializa mai mult.

Vremea din sezonul rece nu este prea îmbietoare, de aceea foarte multe persoane îşi pierd motivaţia de a face mişcare atunci când vine toamna.

Dacă vrei să faci mişcare indiferent de anotimp, fără să faci rabat de la confort, descoperă mai jos câteva idei utile:

Descoperă ce au de oferit sălile de fitness

Sălile de fitness sunt deseori alegerea perfectă pentru a face sport, în special în sezonul rece. În oraşele mari, vei găsi săli de fitness în toate cartierele, inclusiv în zonele limitrofe, aşa că îţi va fi mai uşor să alegi un loc care să fie aproape de casa ta.

Dacă asociezi sălile de fitness doar cu ridicarea de greutăţi şi culturismul, trebuie să ştii că lucrurile nu stau chiar aşa. În prezent, majoritatea sălilor de fitness oferă o mulţime de variante de antrenamente, astfel încât să îţi fie uşor să descoperi un tip de mişcare pe gustul tău. Poţi să faci antrenamente funcţionale la sală, să încerci ore de cycling, de aerobic sau să faci jogging pe bandă. Mai mult, anumite săli oferă şi acces la piscină interioară, ceea ce înseamnă că poţi să te antrenezi cu ajutorul înotului sau să încerci clase de aqua gym.

Este normal ca în anotimpul rece să resimţi o scădere a motivaţiei de a face sport, în special dacă înainte de antrenai în aer liber. De aceea, este o idee foarte bună să descoperi ce au de oferit sălile de fitness şi să nu te fereşti să încerci şi un tip de mişcare indoor. Cine ştie? Poate vei descoperi că iubeşti clasele de Pilates, antrenamentele funcţionale sau orele de cycling.

Încearcă să faci mişcare acasă

Sălile de fitness nu sunt singura soluţie pentru a găsi motivaţia de a face sport pe perioada iernii. Există şi soluţia de a te antrena acasă. Antrenamentele acasă nu trebuie neapărat să fie plictisitoare sau lipsite de farmec. Cu ajutorul aplicaţiilor online, al platformelor precum YouTube sau al antrenorilor de fitness ce oferă programe prestabilite poţi să te bucuri de mişcare şi-n intimitatea casei tale. De la antrenamente de forţă sau funcţionale şi până la zumba, pilates sau barre, ai o mulţime de opţiuni din care să alegi.

Foloseşte echipament potrivit

Echipamentul potrivit este esenţial pentru a te antrena confortabil şi în siguranţă. În sezonul rece, este de preferat să renunţi la obiectele vestimentare din materiale subţiri, precum maiourile sau pantalonii scurţi, fie că te antrenezi la sală sau în aer liber. Optează pentru tricouri din bumbac, pantaloni lungi sau ¾ şi nu uita de adidaşi.

Dacă eşti în căutarea unor adidaşi de bărbaţi de calitate pentru sport, alege modele cu un calapod cât mai apropiat de forma piciorului. Adidaşii pentru bărbaţi…Sursa: www.stiridecluj.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri