10.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024

Stadionul echipei Udinese va avea 2.400 de panouri solare pe acoperiş / Dacia Arena și-a schimbat numele în Bluenergy Stadium

Publicat pe


Clubul italian Udinese, din Serie A, a încheiat un parteneriat cu compania locală de utilităţi Bluenergy Group pentru ca pe acoperişul stadionului să fie montate panouri solare, în speranţa că astfel va creşte sprijinul pentru energia verde în ţară, relatează Reuters, transmite News.ro.

Instalaţia, pentru care deja au început lucrările, va cuprinde peste 2.400 de panouri şi va produce o medie zilnică de 3.000 de kilowaţi/oră (Kwh), au precizat Udinese şi Bluenergy într-un comunicat, adăugând că acest lucru va acoperi o parte din necesarul arenei.

De asemenea, cei doi parteneri iau în considerare adăugarea unui sistem de stocare a bateriilor pentru a spori eficienţa instalaţiei solare, care ar trebui să fie operaţională în luna octombrie.

„Fotbalul are o prezenţă de neegalat în mass-media şi, pe lângă propria noastră responsabilitate de a acţiona într-un mod moral, avem datoria de a răspândi mesaje care să încurajeze…Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri