13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Starea de alertă ar putea fi înlocuită cu „starea de criză”. Liderii coaliției de guvernare, ședință luni pentru noi decizii, în contextul războiului din Ucraina (VIDEO)

Publicat peRomânia ar putea trece de la „starea de alertă” la „starea de criză”. Liderii coaliției de guvernare vor discuta despre schimbarea cadrului legislativ, în contextul războiului de la graniță.

Marcel Ciolacu, Florin Citu si Kelemen Hunor se vor întâlni luni după-amiaza la Guvern cu premierul Nicolae Ciuca pentru a stabili ce prevede mai exact starea de criză.

Starea de alertă ar putea fi înlocuită cu starea de criză

În aceste momente, cei din Executiv lucrează la un proiect de lege care prevede modificare legislației în privința modului în care va reacționa armata. Ar fi vorba despre o modificare astfel în cât să vină un răspuns rapid din partea Forțelor Armate dacă se impune, după cum a precizat reporterul B1 TV, Gabriela Mihai.

În proiectul de lege este prevăzut și un răspuns rapid pentru gestionarea crizei în privința refugiaților ucraineni, care ajung în țara noastră. Tot potrivit acestui proiect, ar fi vorba și despre faptul că, dacă situația o impune, cei din Forțele Armate Române ar trebui să răspundă comandanților care se vor afla în acele momente la comandă.

Acest lucru ar însemna că ar trebui să răspundă, cel mai probabil, militarilor care ajung în țara noastră și sunt coordonați la nivel NATO, după cum a mai precizat ea.

Starea de criză ar urma să nu afecteze populația

Starea de criză ar urma să nu afecteze populația, fiind vorba despre măsuri în privința securității naționale și apărării naționale. La ora 12:00, liderii coaliției de guvernare se întâlnesc la Palatul Victoria, alături de premierul Nicolae Ciucă pentru a pune la punct toate aceste detalii.

În cursul acestei săptămâni, cel mai probabil, proiectul de lege va fi adoptat în Guvern, urmând ca apoi să treacă prin procedură parlamentară de urgență.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri