21.3 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

Starea de sănătate a lui Salman Rushdie, după atacul din New York. Scriitorul a fost în operat mai multe ore: „Veștile nu sunt bune”

Publicat peSambata, 13 August 2022, ora 07:57

1003 citiri

Agentul lui Salman Rushdie spune că „veștile nu sunt bune” după ce scriitorul a fost înjunghiat vineri, 12 august, în timpul unui eveniment din statul New York la care participa.

El a fost atacat pe scenă și transportat de urgență la spital cu un elicopter. A fost supus intervențiilor chirurgicale mai multe ore, iar acum respiră cu ajutorul unui ventilator și nu poate vorbi, a spus agentul Andrew Wylie într-o declarație, adăugând că scriitorul și-ar putea pierde un ochi.

Rushdie a fost amenințat cu moartea ani de zile de islamiști conservatori după ce a scris „Versetele satanice”, carte publicată în 1988.

„Salman își va pierde cel mai probabil un ochi; nervii brațului i-au fost tăiați, i-a fost înjunghiat și ficatul și deteriorat”, a spus agentul Andrew Wylie.

Rushdie a fost înjunghiat cel puțin o dată în gât și în abdomen, au spus autoritățile. El a fost dus la un spital din Erie, Pennsylvania, cu elicopterul.

Suspectul a intrat pe scenă și l-a atacat și pe intervievatorul lui Rushdie, un specialist de la Institutul Chautauqua din vestul statului New York.

Henry Reese a suferit o rănire ușoară la cap și a fost dus la un spital local. Reese este co-fondatorul unei organizații non-profit care oferă adăpost scriitorilor exilați sub amenințarea persecuției.

Poliția a reținut un suspect numit Hadi Matar, în vârstă de 24 de ani, din Fairview, New Jersey.

Mobilul atacului nu este clar, iar poliția se află în proces de obținere a mandatelor de percheziție pentru a examina un rucsac și dispozitivele electronice găsite în preajma scenei unde a avut loc atacul.Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri