26.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei avertizează asupra unor pregătiri ale rușilor pe aeroportul din Tiraspol

Publicat pe


Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook, că pe aeroportul din Tiraspol din regiunea separatistă transnistreană a Republicii Moldova se fac pregătiri pentru primirea de avioane rusești.

„Totodată, inamicul încearcă să îmbunătățească poziția tactică în direcția Buzki Sud. Utilizarea teritoriului autoproclamatei republici transnistrene nu este exclusă pentru susținerea operațiunii agresive în direcția specificată. La Aeroportul Tiraspol se fac pregătiri pentru recepția avioanelor”, se arată în postarea Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În ultimele săptămâni, Ucraina a avertizat constant în privința mai multor pregătiri de luptă care s-ar face de către militarii ruși cantonați în regiunea separatistă transnistreană a Republicii Moldova, dar informațiile au fost infirmate de către autoritățile de la Chișinău. Ele susțin că monitorizează atent situația din Transnistria.

Deocamdată, autoritățile de la Chișinău nu au dat nicio informație despre aceste eventuale pregătiri pe aeroportul de la Tiraspol.

Foto: Un tac sovietic amplasat în mijlocul orașului Tiraspol din regiunea separatistă transnistreană. Sursa/G4Media.ro, Mădălin NecșuțuSursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri