17.7 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

Steagul Rusiei a fost coborât de pe catarg la Consiliul Europei. Țara a fost exclusă prin vot

Publicat peMiercuri, drapelul Federației Ruse a fost coborât de pe catargul din fața Consiliului Europei, după ce țara a fost exclusă prin vot. Aceasta fusese suspendată de la începutul invaziei în Ucraina.

Rusia a anunțat, marți, că se retrage din Consiliul Europei, Ministerul rus de Externe acuzând că organizația a devenit un instrument de presiune asupra Rusiei și a susținut că a fost puternic influențat de NATO și Uniunea Europeană, potrivit G4Media.

Steagul Rusiei a fost coborât de pe catargul Consiliului Europei

Astăzi, Consiliul Europei a retras steagul Rusiei de pe catargul din fața organizației. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat în anonimitate un aviz conform căruia Federația Rusă va fi exclusă nu mai poate fi membru al organizației.

Rusia nu mai face parte din Consiliul Europei

Ministerul rus de Externe spune că Moscova se retrage din Consiliul Europei. Ministerul a declarat că a transmis marți secretarului general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, o notificare oficială cu privire la decizia Rusiei de a părăsi principala organizație pentru drepturile omului de pe continent.

Acesta a spus că mișcarea a urmat decizia Consiliului Europei de a suspenda aderarea Rusiei, care a fost luată pe 25 februarie.

Invazia Rusiei a declanșat acuzații pe scară largă de crime de război, deoarece sute de civili ucraineni au fost uciși și numeroase zone rezidențiale au fost vizate de trupele ruse.

Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri