20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Steagul ucrainean a fost arborat deasupra centralei nucleare de la Cernobîl, anunță operatorul nuclear al Ucrainei

Publicat pe


Steagul ucrainean a fost arborat deasupra centralei nucleare de la Cernobîl după retragerea forțelor rusești, a anunțat sâmbătă operatorul de stat care supraveghează centralele nucleare din Ucraina, potrivit CNN.

„Astăzi, 2 aprilie, la ora 11:00, steagul ucrainean a fost ridicat deasupra centralei nucleare de la Cernobîl și a fost intonat imnul”, a precizat Energoatom, într-un comunicat pe Telegram.

„Întregul personal al centralei nucleare de la Cernobîl, care a lucrat eroic în condițiile dure ale ocupației din 24 februarie și a asigurat securitatea nucleară și radiologică la centrală și la instalațiile din apropiere, a fost prezent la ceremonie”, se mai arată în comunicat.

La sfârșitul lunii februarie, în prima săptămână a invaziei Rusiei în Ucraina, centrala și teritoriul înconjurător au căzut sub controlul trupelor rusești.

Cu toate acestea, trupele rusești și-au anunțat de atunci intenția de a pleca și de a preda controlul personalului ucrainean, a precizat Energoatom într-o declarație de joi.

„A fost confirmat faptul că ocupanții, care au confiscat centrala nucleară de la Cernobîl și alte instalații din zona de excludere, au mărșăluit în două coloane spre granița ucraineană cu Republica Belarus”, se arată în comunicatul publicat pe Telegram.

Sursa foto: Unsplash / Mick De PaolaSursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri