Sindicatul Europol anunţă marţi numirea lui Ştefan-Andrei Lință, adjunct al inspectoratului general al Poliţiei Române, în funcţia de director executiv adjunct al Agenţiei Europol, transmite News.ro. Sindicatul arată că este regretabil că această veste importantă pentru România nu a primit atenţia pe care o merită din partea Ministerului Afacerilor Interne şi IGPR, în condiţiile în care Linţă a obţinut această funcţie în urma unor proceduri de selecţie extrem de riguroase şi după o evaluare atentă a competenţelor şi a experienţei sale profesionale.
”Astăzi aducem în atenţia publică un subiect deosebit de important, dar surprinzător de puţin mediatizat în România. Este vorba despre numirea domnului Ştefan-Andrei LINŢĂ, adjunct al inspectoratului general al Poliţiei Române, în funcţia de director executiv adjunct al Agenţiei Europol. Această decizie a fost luată în cadrul Consiliului Uniunii Europene la data de 10 iulie 2023, iar mandatul său se va desfăşura în perioada 1 august 2023 – 31 iulie 2027”, transmite Sindicatul Europol.
Instituţia precizează că ”este regretabil că această veste importantă pentru România nu a primit atenţia pe care o merită din partea Ministerului Afacerilor Interne şi IGPR”.
Subliniem faptul că domnul LINŢĂ a obţinut această funcţie în urma unor proceduri de selecţie extrem de riguroase şi după o evaluare atentă a competenţelor şi a experienţei sale profesionale. Dintre cei 46 de candidaţi din toate structurile de poliţie ale ţărilor Uniunii Europene, pe durata unor probe de concurs ce s-au întins pe mai mult de 3 luni, am avut plăcută surpriză să asistăm la rezultatul final în urma căruia cms. şef Ştefan-Andrei Linţă a fost declarat câştigător. Cu toate acestea, lipsa informaţiilor oficiale şi a comunicării din partea Ministerului Afacerilor Interne şi a Inspectoratului General al Poliţiei Române în legătură cu această numire este cu siguranţă de neînţeles”, precizează Europol.
Sindicatul menţionează că ”această oportunitate ratată de a evidenţia reuşitele şi profesionalismul unor oameni integri care fac cinste României prin angajamentul lor în instituţiile europene nu face decât să sublinieze nevoia de transparenţă şi promovarea meritocraţiei în sistemul nostru administrativ”.
”Astfel de numiri ar trebui să fie un motiv de mândrie atât naţională cat şi instituţională şi ar trebui să reprezinte o dovadă că România produce profesionişti de înaltă calitate, gata să contribuie la dezvoltarea şi securitatea Europei. Şi de ce nu, procedura transparentă şi publică a probelor de concurs ar putea să fie preluată ca model şi pentru funcţiile de conducere din cadrul MAI. Tăcerea Ministerului Afacerilor Interne şi a Inspectoratului General al Poliţiei Române cu referire la acest succes, care aduce cinste României putem să îl…