25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

Strategie anti-sărăcie. Ce plan are Guvernul României

Publicat peMinistrul de resort, a anunțat că Guvernul României a aprobat Strategia Națională pentru reducerea sărăciei. Perioada de aplicare a acestuia va începe chiar de anul acesta și se va termina abia în anul 2027. Proiectul va costa milioane de lei. 

Guvernul României a aprobat recent trei acte normative extrem de importante pentru români. Printre acestea, se numără și Strategia Națională pentru reducerea sărăciei. Prin intermediul acesteia, statul dorește să reducă sărăcia severă cu 7%. Banii vor fi alocați din fonduri europene.

Bugetul pe care îl va avea proiectul este de 161,32 de milioane de euro doar pentru primele 24 de luni. Acesta va fi destinat și vârstnicilor și va presupune și înființarea unor centre de servicii sociale. 

„Vom înfiinţa 100 de centre de servicii sociale fără cazare pentru persoanele vârstnice. Estimăm că aproximativ 5.400 de seniori vor beneficia de aceste servicii, care se concluzionează chiar prin servirea mesei la domiciliu„, a spus Budăi, precizând că pentru 2023 bugetul va fi de 48,687 milioane lei şi pentru 2024 de 31,830 milioane lei”, a declarat Ministrul Muncii. (CITEȘTE ȘI: Se elimină tezele! Anunțul vine de la Ministrul Educației)

Strategia Guvernului pentru combaterea sărăciei. Care este planul

Guvernul dorește să realizele un parteneriat între Ministerul Muncii și angajatorii din sectorul privat ca persoanele să poată obține locuri de muncă mai ușor. De asemenea, statul dorește o modernizare a serviciilor sociale și a celor de protecție. 

„(…) o corelare a pieţei muncii cu sistemul de calificare din cadrul Ministerului Muncii, adică să calificăm printr-un parteneriat cu mediul privat, astfel încât persoanele să aibă competenţele necesare exact pentru cerinţele mediului privat şi, bineînţeles, şi măsuri de continuare a modernizării serviciilor sociale şi a serviciilor de protecţie socială, dar şi îmbunătăţirea capacităţii administrative a unităţilor subordonate Ministerului Muncii pentru a oferi servicii de prestaţii sociale de tot mai înaltă calitate”, a declarat Marius Budăi. (CITEȘTE ȘI: E oficial! Vestea pe care o aştepta toată lumea: „Rusia va reduce drastic activitatea militară în Ucraina”)Sursa: www.cancan.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri