1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023

"Străzi deschise – București, Promenadă urbană" : Spectacole de teatru și ateliere de lectură în weekendul 5-6 august

Publicat peLansat în luna aprilie, „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, unul dintre cele mai populare proiecte outdoor din Capitală, se desfășoară în fiecare weekend, până pe 8 octombrie. Pentru a ajunge la cât mai mulți locuitori ai Bucureștiului, dar și pentru a permite organizarea altor evenimente pentru comunitate în spațiul public, „Străzi deschise” se desfășoară alternativ în mai multe puncte din București.

Proiectul este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Municipiului București, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali.

Zone pietonale / Străzi deschise, 5-6 august 2023, între orele 09:00 și 22:00:

  • Calea Victoriei, între Piața Victoriei și Splaiul Independenței.

Restricții rutiere

Calea Victoriei: În weekendul 5-6 august 2023, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Știrbei Vodă între Calea Victoriei și Dem. I. Dobrescu. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum și către unitățile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol și Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu și Calea Victoriei, Calea Griviței între strada Constantin Budișteanu și Calea Victoriei, cu mențiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecționat către aleea din fața Palatului Știrbei, apoi către strada Banului.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

Program artistic „Străzi Deschide – București, Promenadă Urbană”, weekendul 5-6 august 2023

Sâmbătă, 5 august

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu  

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” – expoziții (Muzeul Municipiului București)

Calea Victoriei – zona statuie Iuliu Maniu  

10:00 – 19:00: „Menestreli pe șevalet” – demonstrații de pictură pe pânză, acuarelă și arta firului de mătase; expoziție de pictură (Asociația Artiștilor Plastici București)

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Artă al…Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri