21.4 C
București
luni, 20 mai 2024

Studenții de la Trinity College din Dublin renunță la protest după ce universitatea a anunțat că va rupe legăturile cu companiile israeliene

Publicat pe


Studenții de la prestigioasa Universitate Trinity College din Dublin au fost de acord să renunțe la tabăra de corturi pe care o instalaseră în semn de protest împotriva ofensivei militare israeliene din Gaza, după ce universitatea s-a angajat să rupă legăturile cu companiile israeliene, potrivit Le Figaro.

„S-a ajuns la un acord” după „discuții reușite între conducerea universității și protestatari”, a anunțat Trinity College într-un comunicat publicat pe site-ul său. Laszlo Molnarfi, președintele uniunii studențești a colegiului, a spus că declarația Trinity College a arătat „puterea mișcării studențești”.

Tabăra ar urma să fie demontată imediat, a declarat el pentru postul public irlandez de televiziune RTE. Trinity College a anunțat că va renunța la „investițiile în companiile israeliene care operează în Teritoriile Palestiniene Ocupate și care se află pe lista neagră a Națiunilor Unite în acest sens”.



Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri