15.6 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023

Studiu: România și Bulgaria, pe locul 14 în topul celor mai puternice pașapoarte din lume/ Pe primul loc este Singapore, iar la polul opus se află Afganistan

Publicat pe


România și Bulgaria se află împreună pe locul 14 în clasamentul Indexului Henley al celor mai puternice pașapoarte din lume, cetățenii putând să intre fără viză în 177 de țări.

Potrivit indexului, Singapore are cel mai puternic pașaport din lume, care permite cetățenilor să călătorească în 193 de țări fără a avea nevoie de viză. Indicele include 199 de pașapoarte și 227 de destinații de călătorie.

După Singapore, pe locul doi se găsesc opt țări ai căror cetățeni pot intra fără viză în 190 de locuri: Finlanda, Germania, Franța, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Spania și Suedia. Pe locul trei se găsesc șase țări, ai căror cetățeni pot intra fără viză în 189 de țări: Austria, Danemarca, Irlanda, Luxemburg, Olanda și Marea Britanie.

La polul opus, pe ultimul loc (107) se află Afganistan, care permite cetățenilor să călătorească în doar 27 de țări.Sursa: economedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri