14.6 C
București
duminică, 28 aprilie 2024

Studiu: Versurile cântecelor în engleză au devenit mai simple şi mai repetitive în ultimii 40 de ani/ Primele 10 sau 15 secunde sunt decisive în decizia de a asculta sau nu un cântec

Publicat pe


S-ar putea ca autorii unor critici mai vechi să aibă dreptate: versurile cântecelor, cel puţin ale pieselor în limba engleză, au devenit mai simple şi mai repetitive în ultimii 40 de ani, potrivit unui studiu publicat joi în Scientific Reports, informează AFP, transmite Agerpres.

Studiul, realizat pe 12.000 de cântece aparţinând mai multor genuri muzicale (rap, country, pop, R&B, blues şi rock) şi care datează dintre 1980 şi 2020, arată o mai amplă tendinţă către furie şi introspecţie.

Versurile cântecelor pot servi ca o „oglindă a societăţii”, deoarece reflectă schimbările apărute în valorile, emoţiile şi preocupările acesteia, a declarat Eva Zangerle, care lucrează la sisteme de recomandare muzicală în cadrul Universităţii din Innsbruck (Austria).

„Am fost martori, în ultimii 40 de ani, la o schimbare drastică a peisajului muzical, a modului în care muzica este produsă şi a modului în care este comercializată”,…



Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri