31.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

SUA a obținut medalia de aur la patinaj artistic, la Jocurile Olimpice de iarnă

Publicat pePatinatorul artistic Nathan Chen, care a obținut medalia de aur la patinaj artistic la Jocurile Olimpice de iarnă, speră ca echipa sa de patinaj artistic să-și primească medaliile de argint. Acestea au fost amânate pe fondul testului de droguri eșuat al patinatoarei artistice Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani.

Chen și-a ajutat echipa să obțină luni argintul pentru evenimentul pe echipe de patinaj artistic, dar medaliile nu au fost încă acordate. Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a invocat „motive legale” nespecificate pentru întârzierea pe termen nedeterminat.

SUA a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de iarnă

Nu a fost imediat clar de ce a existat o astfel de întârziere între testul ei și rezultate, ceea ce i-a permis să călătorească la Beijing și să participe la primul dintre cele două evenimente ale sale. Valieva a făcut parte din echipa de șase persoane a Comitetului Olimpic Rus (ROC) care a câștigat aurul.

„Personal sunt foarte norocos că am avut deja ocazia să obțin o medalie aici. Sper cu adevărat că restul colegilor mei de echipă vor putea obține o medalie”, a spus Chen, care a cucerit medalia de aur în competiția de simplu masculin, cu o performanță care a stabilit un record mondial joi.

Chen, în vârstă de 22 de ani, care a plecat cu mâinile goale după o criză în Pyeongchang în 2018, a patinat joi pe un mix de melodii Elton John, precum „Rocket Man”. De asemenea, el căuta să devină primul patinator care să reușească patruplu Axel în competiție, dar nu s-a întâmplat asta.

„Am făcut o greșeală la răsturnarea degetelor, dar de acolo, făceam doar calcule rapide pentru a mă asigura că mă repun pe drumul cel bun pentru Axel și Lutz. Dar totuși, știi, muzica în sine aduce atât de multă bucurie din partea mea și de fiecare dată când aud muzica mă face fericit, așa că s-a întâmplat să iasă bine pentru mine aici”, a declarat Chen pentru presa în timpul unei conferințe de presă.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri