20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

SUA amenință că vor pedepsi părțile terțe care ajută Rusia să evite sancțiunile

Publicat pe


SUA au amenințat că vor impune sancțiuni persoanelor și companiilor din afara Rusiei care o ajută să scape de sancțiunile occidentale impuse în urma războiului din Ucraina, scrie Financial Times.

Jake Sullivan, consilierul american pentru securitate națională, a declarat că Washingtonul este gata să-și extindă rețeaua de pedepse economice și financiare în întreaga lume pentru a include sancțiuni „secundare”.

SUA și aliații săi sunt din ce în ce mai îngrijorați că Rusia va încerca să ocolească izolarea financiară impusă de Occident, găsind surse alternative de valută străină și tranzacții pentru a-și susține economia și rubla.

Impunerea de sancțiuni secundare ar submina orice astfel de eforturi, dar ar crește efectele negative asupra economiei globale, forțând companiile și investitorii din întreaga lume să aleagă între a face afaceri cu Occidentul sau cu Rusia.

Amenințarea lui Sullivan de a aplica astfel de sancțiuni vine pe fondul unei dezbateri intense între SUA și aliații săi europeni cu privire la modul de a gestiona poziția Chinei cu privire la războiul din Ucraina. Unii se tem că Beijingul ar putea ajuta Rusia atât militar, cât și economic, pentru a evita sancțiunile.

SUA au avertizat Beijingul că se vor confrunta cu „consecințe” dacă ar ajuta Rusia, dar nu au precizat măsurile pe care le-ar adopta.Sursa: economedia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri