16.5 C
București
duminică, 4 iunie 2023

SUA: Companiile aeriene anulează 10.000 de zboruri în timpul furtunilor puternice de iarnă și se străduiesc să facă rezervări pentru călătorii de sărbători

Publicat pe


Anulările de zboruri în SUA au scăzut sâmbătă, dar oficialii federali au avertizat că întreruperile ar putea continua, în condițiile în care furtunile puternice de iarnă au îngreunat călătoriile aeriene în întreaga țară înainte de Crăciun, transmite CNBC.

Companiile aeriene cu sediul în SUA au anulat peste 10.000 de zboruri începând de miercuri, potrivit FlightAware, care urmărește zborurile.

Vremea rea și întreruperile de zbor au dat peste cap planurile de călătorie de sărbători a sute de mii de persoane în timpul a ceea ce companiile aeriene se așteaptă să fie una dintre cele mai aglomerate perioade de dinainte de pandemie.

Companiile aeriene și călătorii au avut dificultăți în a găsi zboruri alternative înainte de sărbătoare, deoarece avioanele erau pline, iar programele au scăzut brusc în timpul weekend-ului. Administrația Federală a Aviației a declarat că programele au atins un vârf de 47.554 de zboruri joi, scăzând la 30.875 sâmbătă și la doar 27.997 duminică, în ziua de Crăciun.

Acest lucru ar putea forța companiile aeriene să ofere rambursări în numerar călătorilor care decid să renunțe complet la călătorii din cauza întârzierilor.

FedEx și UPS au avertizat că pachetele de sărbători ar putea ajunge cu întârziere din cauza furtunilor.

Companiile aeriene au anulat aproximativ 5.600 de zboruri numai vineri, aproximativ un sfert din program, când furtunile au măturat orașe din nord-vestul Pacificului până pe coasta de est, aducând frigul care pune în pericol viața în multe zone. Meteorologii federali au avertizat cu privire la condițiile rutiere periculoase din cauza gheții și a vizibilității reduse.

“Vântul și zăpada spulberată ar putea cauza întârzieri în Chicago, iar vântul ar putea cauza întârzieri în Washington, D.C., New York, Boston și Philadelphia și în împrejurimi”, a declarat sâmbătă dimineață FAA. “Seattle, San Francisco și aeroporturile care deservesc stațiunile de schi din Colorado ar putea înregistra întârzieri din cauza norilor și a vizibilității scăzute”.

Peste 1.700 de zboruri de sâmbătă au fost anulate.

Întârzieri sunt posibile și în Florida, din cauza numărului mare de zboruri sezoniere, a adăugat FAA.
Frigul extrem și vântul puternic au încetinit, de asemenea, operațiunile pe zeci de aeroporturi. Cincizeci și opt la sută dintre zborurile americane au ajuns vineri cu întârziere, în medie cu aproape 90 de minute, potrivit datelor FlightAware.

Întreruperile au fost cauzate de vremea care a afectat toate marile companii aeriene americane.

Southwest Airlines
, care are o operațiune importantă în Chicago și în Denver, a anulat peste 1.300 de zboruri, aproximativ o treime din programul său, în timp ce alte 2.000 de zboruri, adică jumătate din programul său, au fost întârziate.

Southwest Airlines Pilot Association, sindicatul piloților companiei aeriene, a declarat că 52% dintre piloți au fost redirecționați joi.
Alaska Airlines, cu sediul în Seattle
a anulat vineri peste 500 de zboruri, adică 65% din programul său, și a declarat că avioanele și rampele aeroporturilor au fost acoperite de straturi groase de gheață, încetinind operațiunile sale din Pacificul de Nord-Vest.

“Deși este dificil, mai ales în această perioadă a anului, încurajăm cu tărie oaspeții să își reevalueze nevoia de a călători din cauza vremii înghețate continue și a disponibilității limitate”, a declarat vineri compania. “Din cauza zborurilor foarte pline în următoarele zile, este posibil să dureze mai multe zile pentru a găzdui oaspeții care au nevoie de noi zboruri”.Sursa: economedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri