23.2 C
București
marți, 5 iulie 2022

SUA evacuează cetățenii americani din Misiunea Specială de Monitorizare a OSCE din Ucraina

Publicat peStatele Unite vor evacua tot personalul american din Misiunea Specială de Monitorizare a OSCE în Ucraina (SMM), conform unui document intern al Departamentului de Stat al SUA, văzut de Kiev Post vineri, 11 februarie.

Un cetățean american care lucrează în prezent pentru SMM a confirmat pentru Kyiv Post că a primit o copie a ordinului și că i s-a ordonat să se pregătească să părăsească Ucraina până marți, 15 februarie.

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a cerut, joi, cetăţenilor americani să părăsească imediat Ucraina din cauza unei posibile invazii ruse.

“Cetăţenii americani ar trebui să plece, ar trebui să plece acum. Avem de-a face cu una dintre cele mai mari armate din lume”, a spus Joe Biden într-un interviu pentru NBC, referindu-se la armata rusă. “Este o situaţie foarte diferită şi lucrurile ar putea scăpa rapid de sub control”, a adăugat el, conform News.ro.

Preşedintele SUA a spus din nou că nu va trimite soldaţi de teren în Ucraina, nici măcar pentru a evacua americanii în cazul unei invazii ruse. Ar fi “un război mondial. Când americanii şi ruşii încep să tragă unii în alţii, suntem într-o lume foarte diferită”, a spus el. “Ceea ce sper este că, dacă… (Putin) este suficient de nesăbuit pentru a merge acolo, el este suficient de inteligent pentru a nu face nimic care să afecteze negativ cetăţenii americani”, a spus Joe Biden despre preşedintele rus, relatează AFP.

Canada face recomandări similare. “Dacă sunteţi în Ucraina, ar trebui să plecaţi”, spune Ministerul de Externe pe site-ul său. “Acţiunea militară a Rusiei în Ucraina ar putea perturba călătoriile şi serviciile în întreaga ţară. Zborurile ar putea fi întrerupte sau anulate”, a spus ministerul, concluzionand: “Fii pregătit să te adăposteşti”.Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri