1 C
București
luni, 6 februarie 2023

SUA furnizează Ucrainei sistemul Patriot

Publicat peSUA vor furniza Ucrainei sistemul lor de apărare antiaeriană cel mai sofisticat, Patriot, a anunţat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken.

„Tranşa de ajutor de astăzi include pentru prima dată sistemul de apărare antiaeriană Patriot, capabil să doboare rachete de croazieră, rachete balistice cu rază scurtă de acţiune şi avioane la o altitudine net superioară celei la îndemâna sistemelor de apărare care au fost furnizate până acum”, a declarat secretarul de stat Antony Blinken într-un comunicat.

Sistemul de apărare antiaeriană Patriot face parte dintr-un nou pachet de asistenţă militară în valoare de 1,85 miliarde de dolari. Din această sumă, un miliard de dolari sunt destinaţi furnizării către Ucraina de „capabilităţi de apărare antiaeriană şi de lovire de precizie extinse”, iar 850 de milioane de euro vor fi utilizaţi pentru asistenţă de securitate.

Volodimir Zelenski a declarat că vizita sa în SUA are drept scop întărirea „rezilienţei şi capabilităţilor de apărare ale Ucrainei” în contextul atacurilor repetate ale Rusiei cu rachete şi drone asupra reţelei de electricitate şi de alimentare cu apă în plină iarnă.

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri