4.9 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023

SUA nu vor furniza Ucrainei rachete ATACMS la acest moment – Casa Albă

Publicat pe


SUA nu vor furniza sisteme de rachete tactice ale armatei (ATACMS) în cadrul unui nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, a declarat consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, citat de The Guardian. Noul pachet financiar ar urma să fie în valoare de 325 de milioane de dolari, potrivit NBC.

Sullivan, în cadrul unui briefing cu jurnaliștii, a declarat că președintele Joe Biden va anunța joi un nou pachet care va include sisteme de apărare aeriană și alte tipuri de armament pentru a ajuta Kievul înainte de o iarnă grea.

Liderul american „vorbește în mod constant” cu omologii săi militari și europeni, precum și cu ucrainenii înșiși, despre „ceea ce este necesar pe câmpul de luptă în orice fază a războiului”, a declarat Sullivan.

Deși acest sistem nu va fi furnizat Ucrainei la acest moment, opțiunea nu a fost eliminată din discuție pentru viitor.

Însă cel mai recent pachet de ajutor militar american pentru Ucraina care va fi anunțat de președintele Joe Biden va include capacități „semnificative” de apărare aeriană pentru a ajuta Ucraina să-și protejeze populația, a precizat Jake Sullivan.

Aceste capacități vor ajuta apărarea Ucrainei „înainte de ceea ce va fi probabil o iarnă grea”, cu noi atacuri rusești asupra infrastructurii critice ucrainene în încercarea de a „priva oameni nevinovați de necesități precum căldura și electricitatea”, a declarat el reporterilor.

Pachetul pe care președintele îl va anunța astăzi va include, de asemenea, arme și echipamente pentru a ajuta Ucraina să își mențină ritmul în contraofensivă. Acesta include muniție suplimentară pentru sistemele HIMARS furnizate de SUA, capacități antiblindate, muniție de artilerie și mai multe DPICMS.

Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri