17.4 C
București
marți, 4 octombrie 2022

SUA relochează două baterii antirachetă Patriot în Polonia

Publicat peSUA relochează două baterii antirachetă Patriot în Polonia, „o desfășurare defensivă” menită să contracareze orice amenințare la adresa SUA și a aliaților NATO, în timpul invaziei ruse a Ucrainei, a anunțat, marți noaptea, un purtător de cuvânt al Comandamentului European al SUA.

Sistemele antirachetă Patriot sunt proiectat pentru a intercepta și distruge rachetele balistice cu rază scurtă, aparatele de zbor avansate și rachetele de croazieră.

„Sub direcția Secretarului Apărării și la invitația aliaților noștri polonezi, Generalul Wolters, comandantul US European Command (Comandamentul European al SUA) a ordonat diviziilor armate americane din Europa și Africa să repoziționeze două baterii Patriot în Polonia”, a declarat căpitanul Adam Miller, purtătorul de cuvânt al EUCOM, într-o declarație de presă, citată de CNN.

„E o măsură de prudență, care reafirmă angajamentul nostru față de Articolul Cinci și nu vom susține sub nicio formă operațiuni ofensive”, se arată în comunicatul de presă, cu referire la principiul că dacă un stat membru NATO este atacat, atunci sunt atacați toți membri NATO. „Fiecare pas pe care îl facem este în vederea dezamorsării agresiunii și a furnizării de noi garanții de securitate pentru aliații noștri”.

CNN a scris săptămâna aceasta că SUA doresc să trimită baterii Patriot către aliații din Europa, ca măsură de precauție în contextul războiului ruso-ucrainean.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri