5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022

SUA se așteaptă ca Rusia să anunțe săptămâna aceasta referendumuri false în zonele ocupate din Ucraina

Publicat pe


Moscova ar putea anunța încă de săptămâna aceasta unul sau mai multe referendumuri „ilegitime” în Ucraina ocupată, în încercarea de a justifica o anexare a teritoriilor ucrainene la Rusia, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, reporterilor, relatează AFP.

Soldați ruși în Hersonul ocupatFoto: Twitter

„Avem informații că Rusia continuă să pregătească simulacre de referendumuri” la Herson (sud), la Zaporojie, în regiunile separatiste Donețk și Lugansk, precum și la Harkov, a declarat Kirby, purtătorul de cuvânt al executivului pentru probleme de securitate națională.

„Conducerea rusă a dat instrucțiuni pentru organizarea acestor referendumuri”, a adăugat el. „De fapt, ne așteptăm la un anunț rusesc cu privire la primul sau primele dintre aceste referendumuri false înainte de sfârșitul săptămânii”.

Kirby a citat mai multe sondaje efectuate în ultimele luni în rândul populaţiei ucrainene în teritoriul controlat de Kiev, sondaje care arată că peste 90% dintre ucraineni nu vor alipirea la Rusia.Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri