4.1 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022

Subprefectul de Sălaj, ucis de o construcție ilegală. Politicianul nici măcar nu trebuia să se afle la evenimentul care i-a adus moartea

Publicat peApar noi detalii despre moartea subprefectul judeţului Sălaj, Virgul Țurcaș, ucis de acoperișul unui foișor doborât de vânt. El fusese invitat în ultimul moment la evenimentul care i-a adus moartea, iar construcția nu avea autorizație. Parchetul a deschis o anchetă, în acest caz.

Martori la tragedie au fost oameni politici importanți ai județului, Tragedia s-a derulat sub ochii mai marilor judeţului Sălaj şi ai mai multor primari din zonă şi toţi vor fi audiaţi. Primarul localităţii unde a murit edilul a povestit pentru Antena 3 cum a încercat să-l salveze pe subprefect şi cum nici el nu trebuia să fie în foişorul morţii.

„La un moment dat a venit o rafală mai puternică şi careva a strigat cade! În momentul ala m-am întors, am văzut că acoperişul se duce. Noi stateam la masă.”, povesteşte Marian Mirişan, primarul comunei Horoatu Crasnei.

Erau 10 oameni în foişor. În fracţiuni de secundă, fiecare a încercat să se salveze. Unii au sărit din foişor, alţii s-au adăpostit.

„Domnul subprefect cred că a incercat să se ridice în picioare. S-a întors şi a venit grinda şi l-a prins chiar pe piept şi l-a dus înspre masă şi l-a prins între masă şi grindă.”, mai spune primarul.

Au încercat iniţial cu toţii să ridice grinda. N-au putut s-o mişte, nici măcar un centimetru

Marian Mirişan a povestit cum au decurs ultimele minute din viaţa fostului subprefect:

„Cu o drujbă am tăiat masa şi aşa am reuşut să-l scoatem afară.”

Subprefectul era inert. Nu respira iar inima încetase să-i mai bată.

„Eu i-am făcut masaj cardiac. După vreo 40-50 de apăsări am simtit că inima începe să împingă. Avea bătăi. Un coleg primar de la Cizer i-a facut respiratie.”, îşi aminteşte Marian Mirişan.

Îl readuseseră la viaţă. Respira. A venit ambulanţa. A ajuns şi un elicopter SMURD. Din nefericire, subprefectul Virgil Ţurcaş a murit pe drum spre elicopter. Leziunile interne au fost prea grave. Ceilalţi participanţi au avut zile.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri