17.3 C
București
joi, 23 mai 2024

Subvenția pe care o primesc firmele care angajează tineri s-a mărit | Ministerul Muncii: „Sprijinim angajatorii care încadrează tinerii în câmpul muncii”

Publicat pe


Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță măsuri de sprijin pentru angajatorii care încadrează tineri în câmpul muncii.

Una dintre prioritățile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale este de a susține și motiva tinerii să intre în câmpul muncii. Astfel, angajatorii care încadrează în muncă absolvenți ai unor instituții de învățământ vor primi lunar, pe o perioadă de un an, 2.250 de lei pentru fiecare tânăr angajat.

Angajatorii care încadrează în muncă tineri NEET (persoana cu vârsta cuprinsă între 16 ani și 30 de ani, care nu are loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională) vor primi lunar, pentru fiecare angajat, 2.250 de lei pentru o perioadă de 12 luni.

De asemenea, pentru tinerii cu risc de marginalizare socială, angajatorii vor încasa 2.392 de lei (4xISR/Indicatorul Social de Referință). Sprijinul se acordă pentru minimum 1 an și pentru…Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri