32.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023

Suma pe care o au în conturi românii cu stagiu complet de contribuţie la Pilonul II de pensii private

Publicat peAutoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dezvăluit suma pe care o au în conturi românii cu stagiu complet de contribuție la Pilonul II de pensii private.

România are aproximativ 201.000 de persoane cu stagiu complet de 15 ani de contribuție la Pilonul II de pensii private din România, adică cei care înregistrează 182 de contribuții lunare de la înființarea sistemului, din luna mai a anului 2008 şi până la cele mai recente statistici, din iunie 2023.

Astfel, un salariat român care cotizează lunar la un fond de pensie privată Pilon II de la înfiinţarea sistemului din 2008 încoace are acum în medie 48.000 de lei în cont, din care 36.105 lei reprezintă viramentul din salariu şi 11.900 de lei rezultatul investiţional al administratorului său de fond, potrivit datelor transmise de Autoritatea de Supraveghere Financiară la solicitarea Ziarul Financiar, citat de Mediafax. 

Spre comparaţie, în prezent Pilonul II de pensie privată numără 8 milioane de participanţi cu o valoare medie a contului de 13.600 de lei, aici fiind incluşi atât cei care s-au angajat de câteva luni şi deci au o valoare de zeci de lei a contului P2, cât şi cei menţionaţi mai sus.

 

Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri