-1 C
București
duminică, 5 februarie 2023

Summitul NATO din România s-a încheiat! Momente cruciale pentru securitatea mondială – Mesajele liderilor aliați

Publicat pe„Ucraina are câștiguri semnificative, dar să nu subestimăm Rusia, dronele și rachetele rusești continuă să lovească infrastructura critică a Ucrainei, provoacă multă suferință umană pe măsură ce iarna vine. Războiul din Ucraina a demonstrat dependența de gazul rusesc, ar trebui să ne pună în gardă și cu alte țări autorităților, nu doar cu China în ceea ce privește furnizarea de tehnologie sau lanțuri de aprovizionare. Miniștri au discutat și despre terorism, cea mai directă amenințare la securitatea noastră”, a spus secretarul general al NATO – Jens Stoltenberg.

„Divorțul Rusiei în acest război barbar de civilizația europeană cred că a reprezentat pentru noi toți o trezire brutală la realitate. Rusia este imprevizibilă și periculoasă”, a spus Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

„Știm după ce reguli joacă Putin. Vrea să îi înghețe pe ucraineni, să îi infometeze, să îi alunge de acasă, să îi lase fără alimente sau căldură, să îi alunge din Ucraina. Susținem Ucraina cu orice preț”, a spus Antony Blinken, secretar de stat al SUA.

Avem nevoie de tancuri NATO, iar această decizie trebuie luată cât de curând posibil. Cred că discuția privind aderarea Ucrainei ar trebui să înceapă și credem că greșelile făcute în trecut pot fi corectate în Vilnius în 2023”, a spus Dmytro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei.Sursa: www.realitatea.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri