21.5 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023

SUPER-ARMA care îi va pune pe fugă pe invadatorii ruşi. În curând, ar putea fi livrată în Ucraina

Publicat peŢeava este cromată pentru o durată de utilizare prelungită. Arma foloseşte muniţia standard GAU-8 Avenger care este disponibilă în variantele API (Incendiar perforant pentru armură), HEI ( Incendiar exploziv de înaltă putere) şi APFSDS-T (un tip de muniţie penetrantă cu energie cinetică utilizată pentru a ataca blindajul vehiculelor moderne).

 

Arma poate fi convertită la un calibru de 40×180 mm, ceea ce presupune schimbarea ţevii şi a câtorva piese cheie, pentru a utiliza cartuşul SuperShot 40, un proiectil care poate să provoace multe victime şi distrugeri. De asemenea, poate fi convertit pentru a utiliza cartuşul RARDEN de 30×170 mm.

Tunul, care poate să fie ataşat de un vehicul blindat de luptă, este fabricat şi introdus în armata americană din 1972. 

Sunt multe ţări ce au tunul în dotare:  Argentina, Brazilia, Cehia, Finlanda, Indonezia, Japonia, Irlanda, Ţările de Jos, Norvegia, Spania, Taiwan, Polonia, Portugalia, Thailanda, Marea Britanie, Spania, Elveţia şi România. Ţara noastră are în folosinţă acest tun, ataşat de vehiculele blindate de luptă Mowag Piranha V. 

Tunul ar putea să fie livrat Ucrainei de către statele membre NATO pentru a pune pe fugă sute de mii de invadatori ruşi ce au început o nouă ofensivă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].

Sursa: www.mediafax.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri