-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Super Neatza, 19 septembrie 2023. Cum îngrijim corect pielea bebelușului în primul an de viață

Publicat pe


Într-o nouă ediție Super Neatza, Răzvan și Ruxandra Luca au stat de vorbă despre cum îngrijim corect pielea bebelușului în primul an de viață.

neatza gerovital kids

Galerie

Super Neatza, 19 septembrie 2023. Cum îngrijim corect pielea bebelușului în primul an de viață
| Antena 1

Totodată, în ediția din data de 19 septembrie 2023, dr. Cristina Vancsa, specialist în puericultură, a explicat care sunt pașii potriviți când vine vorba despre băița celor mici și cum să procedăm pentru a transforma un obicei banal într-unul distractiv și sigur.

Citește și: Adevărata ”armă” împotriva bătrâneții! Ce mânca Ana Aslan, femeia care a găsit elixirul tinereții, ca să se mențină în formă!

Super Neatza, 19 septembrie 2023. Cum îngrijim corect pielea bebelușului în primul an de viață

Prima baie a bebelușului începe încă de când a ajuns acasă, precizează dr. Vancsa, iar faptul că încă mai are bontul ombilical, acest lucru nu este un impediment, mai ales că se va usca și încet, încet va cădea. În schimb, temperatura apei este cea potrivită și confortabilă bebelușului.

„În general, se recomandă o temperatură între 37 și 38 de grade, însă variază de fiecare situație în parte, dar și de anotimp. Nu se recomandă să folosim ceaiuri, tărâțe sau petale de flori, ci apă obișnuită”, menționează specialistul în puericultură, la Super Neatza.

De fiecare dată când folosim substanțe de curățat, ulterior le folosim și pe cele care hidratează pielea, mai explică dr. Vancsa. Totodată, masajul bebelușului nu este neapărat legat de baie, ci poate fi făcut în orice moment al zilei, în funcție de când îi este confortabil bebelușului sau părintelui.

„Sunt copii cărora nu le place senzația de cremă sau de ulei și atunci se recomandă să folosim aceste substanțe hidratante înainte ca cel mic să intre în apă, pentru ca excesul să fie îndepărtat prin tamponarea cu prosopul.

Este recomandat să folosim substanțe cât mai blânde, concepute pentru pielea bebelușului, deoarece pielea sa este mult mai subțire și mai sensibilă. Se recomandă să păstrăm aceleași produse de îngrijire în primele șase luni deoarece bebelușii sunt foarte sensibili la mirosuri”, a afirmat ea în discuția cu Ruxandra Luca.

Ruxandra Luca, blogger și prezentatoare TV, dar și mama a trei copii, a venit în platoul de la Neatza cu o recomandare în ceea ce privește îngrijirea pielii bebelușului: noua gamă de la Gerovital Kids: „O recunoști imediat la raft datorită personajului distinctiv pe care îl are, și anume Oița Spumița”, a explicat specialista în parenting.

Spuma de duș de la Gerovital Kids este un produs care ne ajută să îmbinăm joaca cu utilul, stimulându-le imaginația celor mici: „Când vine vorba de igienă, părinții insistă, iar micii exploratori se opun, mai ales când au chef de joacă, de distracție, de aventură. Dar, în…Sursa: a1.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri