25.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Surpriza colosală pe care Federația Română de Natație i-o pregătește lui David Popovici

Publicat peVineri, 24 Iunie 2022, ora 08:25

2681 citiri

David Popovici este proaspăt campion mondial de înot, atât la 100 de metri, cât și la 200 de metri liber, fiind practic cel mai rapid înotător din lume la momentul actual.

Un singur sportiv a mai reușit performanța sa, de a câștiga aceste medalii la o ediție a Campionatelor Mondiale, în 1973, americanul Jim Montgomery, la competiția disputată la Belgrad.

Federația Română de Natație vrea să-i facă o surpriză lui David Popovici și să-l aducă la București pe Montgomery.

”Am un prieten foarte bun în Statele Unite ale Americii, pe Robert Pinter. Deja am vorbit cu el pentru că vrem să-l aducem în România pe Jim Montgomery, cel care, acum 49 de ani, a reușit și el să devină campion mondial atât la 100 de metri, cât și la 200 de metri, în același Campionat Mondial. Când vorbim de David Popovici, e corect să-l pomenim și pe Adrian Rădulescu, primul și singurul antrenor al său, de când avea 9 ani. Vedem că atunci când visurile sunt comune, ele se îndeplinesc”, a declarat Silviu Anastase, la Radio Gold FM, citat de digisport.ro.

Jim Montgomery are 67 de ani și locuiește în Wisconsin. El este primul om din lume care a scos în proba de 100 de metri un timp sub 50 de secunde.Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri