21.3 C
București
marți, 26 septembrie 2023

Surse: Cele trei drone căzute în România sunt model Shahed, utilizat de Rusia în invazia din Ucraina

Publicat peToate cele trei drone care au căzut în județul Tulcea în ultima lună sunt model iranian Shahed, folosit de Rusia în atacurile asupra Ucrainei, potrivit surselor, citate de g4media.ro.

Ministrul Tîlvăr a dat luni informații despre cele trei drone membrilor comisiilor pentru apărare din Senat și din Camera Deputaților, cu care s-a întâlnit la sediul MApN.

Tema principală a întâlnirii, la care au fost prezenți și șefi ai unor structuri centrale ale ministerului, a fost dedicată situației generate de identificarea pe teritoriul național a unor fragmente de drone similare celor folosite de forțele ruse, în contextul intensificării atacurilor Federației Ruse asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, în proximitatea României, potrivit unui comunicat comun al MApN și al comisiilor pentru Apărare.

Noi fragmente de drone descoperite în România

Ministerul Apărării Naționale a anunțat săptămâna tecută că în zona localităților Nufărul și Victoria din județul Tulcea, au fost descoperite noi „fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri”.

Elementele au fost depistate de un elicopter al Forțelor Aeriene.

„Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11.30, în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri”, se arată în comunicatul MApN.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri