23.5 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

Surse: Prețul gigacaloriei din București se va dubla

Publicat peConsilierii generali PNL şi USR PLUS au ajuns la un acord privind preţul gigacaloriei în Capitală, bucureştenii urmând să plătească 330 de lei, faţă de 164 de lei cât suportă în prezent, susţin surse politice pentru News.ro.

Pe lângă preţul plătit de populaţie, Primăria Capitalei va veni cu o subvenţie de aproximativ 650 de lei, pentru a acoperi costul total al gigacaloriei, care se ridică la 980 de lei pe lună.

Miercuri este programat votul final în Consiliul General al Capitalei, unde PNL- USR PLUS şi PMP au majoritate.

”Nicuşor Dan a propus iniţial ca preţul pentru populaţie să crească de la 164 de lei la 280 de lei, dar au fost mai multe dispute politice între PNL şi USR PLUS şi nu s-a ajuns la un consens. Consiliul General trebuie să stabilească preţul gigacaloriei, iar consilierii generali PNL, USR PLUS şi PMP s-au înţeles aseară (n.r. – luni seară) ca preţul pentru bucureşteni să fie de 330 de lei, iar primăria va suporta, prin subvenţie, aproape dublu pentru a acoperi costul total al gigacaloriei. Oricum, rămâne cel mai mic preţ din ţară pentru gigacalorie”, susţin surse din Primăria Capitalei pentru News.ro.

Consiliul General va anunța miercuri cu cât se va scumpi gigacaloria

Consiliul General va stabili în şedinţa de miercuri cât vor plăti bucureştenii pentru gigacalorie, urmând ca aceasta să se scumpească, a declarat primarul general, Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă susţinută luni.

„Poimâine se va scumpi gigacaloria în Capitală, dar vă las cifra să fie comunicată în şedinţa de Consiliu General care va avea loc miercuri”, a declarat primarul general, Nicuşor Dan.Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri