13.6 C
București
duminică, 19 mai 2024

Tabloul „Originea lumii”, al lui Courbet, stropit cu vopsea roșie, la Centrul Pompidou-Metz, iar o altă operă a fost furată

Publicat pe


Tabloul „Originea lumii”, al pictorului francez Gustave Courbet, a fost stropit cu vopsea roșie, luni, la Centrul Pompidou-Metz, din estul Franței, iar o altă operă a fost furată, scrie AFP, potrivit News.ro.

Lucrarea Originea lumii, semnata de Gustave Courbet, infatiseaza vulva unei femeiFoto: Carlo Bollo / Alamy / Alamy / Profimedia

Lucrarea lui Courbet, care înfăţişează organele genitale ale unei femei, era „protejată de sticlă”, a precizat pentru AFP departamentul de comunicare al muzeului, adăugând că poliţia s-a deplasat la faţa locului la sfârşitul după-amiezii pentru a efectua analize.

„Acţiunea”, organizată de artista franco-luxemburgheză de performance Deborah de Robertis, a fost intitulată „On ne sépare pas la femme de l’artiste” / „Nu separăm femeia de artistă”.

Două femei au pus eticheta „MeToo” pe „Originea lumii” şi pe o lucrare a lui Valie Export, a declarat pentru AFP De Robertis.

În total, cinci opere au fost afectate,…



Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri