19.2 C
București
joi, 23 mai 2024

Țările UE solicită ARMISTIȚIU în Gaza și se opun ofensivei în Rafah /Netanyahu cere Parlamentului să blocheze orice plan privind un stat palestinian

Publicat pe


Țările din cadrul Uniunii Europene, cu excepția Ungariei, au cerut, luni, instituirea unui armistițiu temporar în Fâșia Gaza, avertizând Israelul să nu declanșeze ofensiva în orașul Rafah, în timp ce premierul Benjamin Netanyahu solicită Knessetului să respingă orice inițiativă internațională de creare a unui stat palestinian.

Din cauza opoziției Ungariei, Consiliul UE pentru Afaceri Externe nu a reușit să aprobe o declarație comună privind un armistițiu temporar între Israel și grupul militant palestinian Hamas.

În acest context, 26 dintre cele 27 de state membre UE au cerut ”instituirea imediată a unei pauze umanitare” și evitarea lansării unei ofensive masive în Fâșia Gaza, ”care ar înrăutăți o situație deja catastrofală”, conform site-ului Tagesschau.de.

”Exercităm în continuare presiuni asupra Israelului pentru a înțelege clar că în orașul Rafah sunt atât de mulți oameni încât practic este imposibil să fie…Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri